Plavba s večeří po Bosporu je jedním z nejikoničtějších a nezapomenutelných zážitků, které město nabízí. Během plavby si vychutnáte historické krásy Bosporu a zároveň si užijete místní tureckou kuchyni i show.
Plavba s večeří po Bosporu je jedním z nejikoničtějších a nezapomenutelných zážitků, které město nabízí. Během plavby si vychutnáte historické krásy Bosporu a zároveň si užijete místní tureckou kuchyni i show.
CO SI VZÍT S SEBOU?
Místo odjezdu se může lišit v závislostech na rezervace
Plavba s večeří po Bosporu v Istanbulu je jedním z nejikoničtějších a nezapomenutelných zážitků, které město nabízí. Název Bospor pochází ze starořeckého slova znamenajícího „volí průsmyk“. Tento 30 kilometrů dlouhý mezinárodní průliv odděluje Evropu od Asie a zároveň spojuje Černé moře s Marmarským.
Tento úchvatný průliv není jen geografickým zázrakem, ale také symbolickým srdcem Istanbulu – na jeho březích se nacházejí velkolepé paláce, historické pevnosti, honosné vily i moderní visuté mosty. Mezi nejvýznamnější památky patří palác Dolmabahce, palác Beylerbeyi, palác Cıragan, Maidenova věž. Oba kontinenty dnes spojují tři monumentální mosty a také železniční tunel Marmaray, vedoucí pod hladinou.
Jakmile se vydáte na plavbu, čeká vás večerní atmosféra Istanbulu s dechberoucími panoramaty jeho architektonických pokladů. Pod hvězdami si vychutnáte tradiční tureckou kuchyni, doplněnou o živé kulturní vystoupení. Tento výlet vám nabídne skutečně autentický a nezapomenutelný večer.
Odjezd z hotelu kolem 19:00. Následuje 3 hodinová plavba s večeří a programem a poté bude návrat na hotel kolem 23:00.
PROGRAM TANEČNÍ SHOW NA PALUBĚ:
Taneční vystoupení s meči, Tanec wirlujících dervišů (Rúmí tanec), Turecký cikánský tanec, Rytmická bubenická show, Skupinové vystoupení břišních tanečnic, Kavkazský tanec, Tradiční turecké folklorní vystoupení, Sólo vystoupení břišní tanečnice,Profesionální DJ show
MENU NA PLAVBĚ S VEČEŘÍ:
Předkrmy: Studené tradiční turecké meze, Čerstvý sezónní salát, Kuřecí krokety
Hlavní chod (výběr 1): Grilovaná ryba s rukolou, cibulí a citronem, Grilované kuřecí steak s rýží a bramborami, Grilované masové kuličky s rýží a bramborami,Vegetariánská varianta (zeleninové těstoviny nebo zeleninový talíř)
Dezert: Sezónní ovoce (v létě) nebo baklava (v zimě)
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje a objevte cestovní zážitky.