Navštivte 6 top míst v Egyptě prostřednictvím virtuální prohlídky

  • Domů
  • Navštivte 6 top míst v Egyptě prostřednictvím virtuální prohlídky

Egypt

Navštivte 6 top míst v Egyptě prostřednictvím virtuální prohlídky

2020-06-03 | by Navštivte 6 top míst v Egyptě prostřednictvím virtuální prohlídky

Zde je náš speciální výběr nejlepších navštěvovaných míst v Egyptě s virtuální prohlídkou: 

1. Džoserova pyramida Džoserova pyramida nachází v Sakaře a byla první pyramidou, která byla postavena. Nedávno egyptské ministerstvo cestovního ruchu vydalo virtuální prohlídku, která všem zvědavým lidem umožnila prozkoumat tuto velkolepou známku staroegyptské civilizace. Džoserova pyramida byla postavena starým inženýrem Imhotepem za vlády faraona Nathriho Kuta (Džosera). Virtuální prohlídka nabízí detailní pohled na to, co bylo známkou změny královského pohřebního systému ve starověkém Egyptě. Byla úplně první pyramidou, která kdy byla postavena. Je poměrně jednoduchou pyramidou ve srovnání s pyramidami v Gíze, ale vzhledem k tomu,že to byl vůbec první pokus starověkých Egypťanů postavit své hrobky nad zemí, je to fenomenální umělecké dílo a navždy nezaplacená dedičnost strarověké civilizace. 

2. Hrobka Wahti Egyptské ministerstvo cestovního ruchu nedávno zahájilo virtuální prohlídku Wahti Tom na svých oficiálních webových stránkách a mezi účty sociálních médií po celém světě. To nyní umožnilo všem lidem, kteří mají zájem navštívit vnitřní část hrobky Wahti si ji prohlédnout virtuálně. Hrobka se nachází v oblasti Sakary a v roce 2018 podle ministra Khalida Al-Ananyho je považována za jeden z největších objevů dekády. Je známo, že hrobka Wahti patřila v páté dynastii knězi. Vnitřní řezba hrobky Wahti ukazuje lásku a oddanost, kterou Wahti měl vůči své matce, řezbářské práce také ukazují činnosti, jako je výroba hrnčířství, náboženských obřadů, hudebních vystoupení, lovu plachetnic a výroba pohřebního nábytku.

3. Mešita-madrassa sultána Barquka Tato mešita se nachází v samém srdi velkého města Káhiry. Virtuální prohlídka mešity - Madrassa sultána Barquq je skvělou volbou pro virtuální prohlídku Egypta. Je to původně náboženská  školá ve středověku v Egyptě, kdy bylo město Káhira obchodním centrem mezi východem a západem. Mešita nabízí nádhernou islámskou architekturu a virtuální prohlídka je schopna zachytit místo v detailech, což z něj činí skvělý zážitek pro ty, kteří mají nadšení z islámské historie a architektury.

4. Ben Ezra synagoga Synagoga Ben Ezra se nachází v oblasti staré Káhiry a je další známkou náboženské rozmanitosti Egypta. Synagoga, která byla dnes používána hlavně jako muzeum, byla kdysi místem náboženské praxe pro židovskou komunitu v Egyptě a její umístění je známé jako přesné místo, kde byl Mojžíš nalezen členem královské rodiny ve starověkém Egyptě. Díky nádhernému interiéru je synagoga ideální volbou pro virtuální prohlídku, která nabízí možnost prozkoumat nádherné detaily jejího interiéru a ve vašem vlastním tempu.

5. Hrobka Menny Hrobka Menny pochází z 18. dynasite a je jednou z nejlépe udržovaných budov starověkých egyptských památek z té doby. Vnitřek rytin hrobky naznačují informce o bohu slunce Amun-Re a také informace o královské rodině, včetně jeho manželky Henuttawy a Menny a jejich dětí.  Zajímavým faktem o  hrobce Menna je, že všechny obrazy obsahující Mennu byly znehodnoceny.

6. Hrobka královny Meresankh III Hrob královny Meresankh III, ležící ve stínu Velké pyramidy v Gíze, je při návštěvě Egypta pravděpodobně neznámý, ale můžeme zaručit, že jakmile si užijete virtuální zážitek hrobky královny Maresankh III, bude to určitě na vašem seznamu nejlepších míst k návštěvě v Egyptě. Na stěnách jsou velkolepé eliéfy, které se dodnes zachovaly. Výhodou virtuálního cestování je schopnost člověka prozkoumat detaily bez spěchu, aniž by bylo nutné čekat ve frontách. Skvělý způsob, jak získat inspiraci a znalosti, protože některé virtuální prohlídky nabízejí průvodcovaný hlasosový záznam.

Třídenní výlet Káhira a Alexandria z Hurghady

3 Den Číst více

Výlet Dendera a Abydos z Hurghady

14 Hodina Číst více

Výlet Luxor a Údolí králů z Hurghady

1 Den Číst více

Dvoudenní výlet Káhira A Alexandrie letecky z Marsa Alam

2 Den Číst více