8 nejoblíbenějších míst, které v Egyptě navštívit

  • Domů
  • 8 nejoblíbenějších míst, které v Egyptě navštívit

Egypt

8 nejoblíbenějších míst, které v Egyptě navštívit

2020-06-07 | by 8 nejoblíbenějších míst, které v Egyptě navštívit

Velkolepý  Egypt je místo, které už léta přitahuje pozornost svou bohatou historií. Může se pochlubit obojnou kulturou, pískem pokrytými hrobkamivelkých faraónů a archeologickými ruinami.Kromě toho tam najdeme řeku Nil, zlatý písek saharské pouště a světově proslulé korálové útesy Rudého moře.

Zima, od října do února, je jedním z nejlepších časů pro plánování návštěvy Egypta v případě když nemusíte snášet nesnesitelné vedro. Díky teplým a slunečným odpoledním budou prohlídky památek svěží a tato zimní dovlená se pro vás stane nezapomenutelnou.

Naplánujte si další výlet s LM Holiday

Egyptské zájezdy mohou být pohodlnější s týmem LM Holiday, který vám během pobytu pomůže zajistit to nejlepší ze země, protože vám poskytne celou řadu výletů, které odpovídají vašemu požadavku. Koneckonců LM Holiday se zaměřuje na potřeby klienta a jejich požadavky.

 

 

1. Faraónský svět Káhiry

 

S poklesem letních teplot je zima ideální čas k odletu do Káhiry a strávit vaši dovolenou přímo v srdci Egypta. Dlouhé sluneční rána a svěží večery vytvářejí pěkně chladnou atmosféru, aby jste mohli prozkoumat město, které je plné nesrovnatelných zázraků islámského architekta v El Darab El Ahamar.

Váš program doporučujeme naplánovat tak, abyste se ponořili do historie nádherných 5000letých pyramid v Gíze a Velké sfingy. S několika exkurzemi, které si můžete s týmem LM Holiday naplánovat budete moci trávit čas vaší dovolené ve městě, které nikdy nespí.

 

 

2. Ponořte se do neskutečné krásy Sharm El Sheiku

Sharm El Sheikh je egyptské letovisko v Egyptě, které vás ohromí v léte, ale i v zimě. Podvodní scenérie Rudého moře, exotické ryby a krásné korálové útesy, které vás uchvátí jejich bohatými barvami. Dále můžete vyzkoušet potápění nebo vodní sporty. 

 

 

Sharm El Sheikh je skvělou destinací, pri zimní dovolenou, kde si můžete užít náročnou, ale vzrušující túru, když vystoupáte ke chrámu Sv. Kateřiny na Sinaji.  Sv. Kateřina je domovem nejuznávanějších starodávných rukopisů a náboženstvé ikony. Je to jedna z nejvíce navštěvovaných památek na Sinaji. 

 

 

3. Prozkoumej egyptský ráj na výletech po Asuánu

 

Asuán se nachází v Horním Egyptě a poskytne vám podrobný výhled do náboženské historie země. Je místem nedotčených staroegyptských chrámů. Ideální období na naplánovaní tohoto místa je právě zima. 

Z Asuánu je dostupná plavba po Nilu, která je doslova žádoucí. Nebeský východ slunce a západ slunce vás uchvátí na luxusní lodi, která pluje po řece Nil. Další nekompromisní zážitek je let balónem při východu slunce.

 

4. Vychutnejte si prohlídku v Dahabu

 

Plážové město Dahab je mezinárodně uznávané pro křišťálovou čistou vodu Aqabského zálivu, která je pro potápění v Rudém moři. Toto malé pobřežní město, zasazené mezi egyptskou pouští Jižní Sinaj a zálivu Aqaba, je idylickým výhledem na relaxační dovolenou.

Dahab má pro každého cestovatele něco, každý z vás si vybere výlet,který se stane nezapomenutelným zážitkem. Od bezstarostného beduínského života na safari až po objevování podvodních zázraků Rudého moře. Najdete zde spoustu místních egyptských restaurací, které vám nabídnou vyzkoušet egyptskou kuchyni. 

 

 

5. Výlety v Alexandrii

 

Alexandrian je laskavější sestra v Káhiře, která se může pochlubit neskutečným výhledem na nábřeží, se kterým se okamžitě zamilujete. Toto přímořské město s výhledem na azurově modré Středozemního moře se hemží architektonicky inspirujícími francouzskými budovami, tradičními muzei a historickými ruinami z doby před staletími.

 

Klidná a mírová atmosféra tohoto města navíc vyzařuje své vlastní kouzlo, které láká cestovatele. Domov středověké Citadely Qaitbay, královský Montazah Palance a knihovna Bibliotheca jsou některé z nejznámějších památek, které můžete přidat ke svým Alexandrijským výletům s LM Holiday. 

 

6. Chvilky plavání s mořskými želvami Marsy Alam

 

Destinace Marsa Alam je považována za jedno z nejlepších míst pro potápěče na světě na jižním pobřeží Rudého moře v Egyptě. Díky jasným pískovým a křišťálovým čístým vodám v Marsa Alam vaše oblíbené cíle pro potápěče, ale také skvělé podmínky pro surfaře Kite a pro milovníky bezstarostné dovolené. Se spoustou turistů a velmi přátelských obyvatel je Marsa Alam cizím světem na egyptském území, kde si mnoho cizích rodin zvolilo místo trvalého pobytu. Bez ohledu na toto místo je správná definice ráje.

 

 

7. Ochutnej chuť Rudého moře v Hurghádě

 

 

Hurghada,  je další známé letovisko na pobřeží Rudého moře v Egyptě, která je slavnou destinací potápěčů, mnoho aktraktivních výletů jak na moře, tak do pouště a mnoha místních restaurací s mořskými plody nebo tradiční kuchyní.  Hurghada také nabízí spoustu možností pro milovníky párty, s velkým výběrem místních klubů, kde si užijete spustu zábavy a spestříte si tak vaši dovolenou.

 

8. Staňte se na chvílku faraónem v Luxoru
 

 

Pokud jste milovníkem historie a příběhů starověké civilizace,  tak vaším cílem by měl být světoznámý Luxor.  Toto místo je známo jako největším muzeem pod širým nebem. Prohlídka východního a západního břehu nebo let balónem nad Luxorem při východu slunce budou ty vaše největší zážitky z celé návstěvy. Z Luxoru je možnost plavby lodí po Nilu až do Asuánu, kterou jednoznačně doporučujeme.

Pětidenní dobrodružství na safari Bílá poušť , oáza Bahariya a Káhira z Hurghady

5 Den Číst více

Čtyřdenní plavba po Nilu - Luxor, Asuán, Edfu a Kom Ombo z Hurghady

4 Den Číst více

Z Hurghady: 8 denní poznávací zájezd -plavba po Nilu s pobytem u moře

8 Den Číst více

Z Hurghady: 15 denní poznávací zájezd Egypt -plavba po Nilu s pobytem u moře

15 Den Číst více

Z Marsa Alam: 8 denní poznávací zájezd do Středního Egypta s pobytem u moře

8 Den Číst více